Toitumisnõustamine

Nutrition counselling, Health counselling

Tervise- ja toitumisnõustamine on mõeldud kõigile, kes soovivad nõu ja tuge kaalu kaotamisel või tõstmisel, tahaksid tunda end energilisemana, parandada seedimist, vähendada kontrollimatuid isusid ning riski haigestuda kroonilistesse elustiilihaigustesse, kuid ka neile, kes soovivad lihtsalt tunda end oma toiduvalikutes kindlamini ning säilitada head tervist. Toitumisnõustaja aitab kaardistada praeguse terviseseisundi, abistab eesmärkide püstitamisel ning annab nõu, kuidas teha elustiilimuutusi ja paremaid toiduvalikuid, et olla tervem ning õnnelikum.

Teadlik toitumine on tervisliku elustiili oluline osa ning aitab ennetada mitmeid kroonilisi haigusi nagu rasvumine, kõrgvererõhktõbi, II tüübi diabeet, vähk või südamehaigused. Valikud, mis teeme täna, mõjutavad meie heaolu täna, homme ja tulevikus.

Millal pöörduda nõustaja poole:

  • tervislik toitumine erinevates vanusegruppides
  • kehakaalu korrigeerimine nii täiskasvanutel kui lastel (kaalu tõstmine või langetamine, lihasmassi suurendamine, rasvamassi vähendamine)
  • vitamiinide ja mineraalainete saamise tagamine
  • seedimise parandamine
  • toitumine raseduse ja imetamise ajal
  • tervislik taimetoitlus, täistaimetoitlus (veganlus)
  • toitumine toidutalumatuste korral (laktoosi-, gluteen-, kaseiiniivaba dieet)
  • krooniliste haiguste (II tüübi diabeet, südamehaigused jne) ennetamine
  • toitumine enne ja pärast maovähendusoperatsiooni

Toitumisnõustamine Christinas Clinicus

Toitumisnõustamist Christinas Clinicus viib läbi toitumisnõustaja ja terviseedendaja Eliis Salm, kelle eripädevuseks on taimetoitlaste ja täistaimetoitlaste toitumine ning toitumine talumatuste korral.
Esmase toitumisnõustamise kestus on kuni 75 minutit ning see sisaldab tervise hetkeolukorra kaardistamist ning kehakoostise analüüsi. Korduvnõustamise kestvus on kuni 60 minutit.

Soovi korral koostab nõustaja lisatasu eest personaalse 7 päeva menüü. Võimalik on ühise toidupoe külastuse organiseerimine, mille eesmärgiks on tervisliku toidu leidmise, pakendiinformatsiooni lugemise ja poodide tarbimisele suunatud ülesehituse tundmaõppimine.